Vaker op vakantie door een lege boekenkast

boeken verkopen via bol.comHoe vaak jij kunt reizen, hangt waarschijnlijk niet alleen van je tijd maar ook van je budget af. Geen geld is geen reis. Maar waarschijnlijk ben je rijker dan je denkt! Als je zo bent als ik en de meeste mensen, dan heb je héél véél spullen waar je eigenlijk niets mee doet. Ze liggen in de kast, je kijkt er nooit naar. Maar voor andere mensen zijn die spullen wél wat waard.

Zo hebben de Oosterse prinses en ik een overvolle boekenkast. Ik hou van boeken en heb lange tijd geleden aan een stevige  ‘meer boeken kopen dan je kunt lezen verslaving’. Struinend door een boekenwinkel verzamelde ik in een kwartier tientallen boeken, die ik dolgraag wilde lezen maar waar ik niet direct aan toe kwam. Misschien is het een relatief gezonde verslaving, maar onpraktisch is ‘ie wel.

De boekenkasten puilen uit en je vindt geen enkel boek meer omdat ze 3 rijen dik staan. Op den duur moet je investeren in nieuwe kasten en als het tegenzit in een groter huis waar die kasten dan weer in passen. En dat… gaat allemaal van je beschikbare reisbudget af.

Op een goed moment keek ik naar mijn stapels boeken. Ik besefte dat er maar een paar zouden zijn die ik écht opnieuw zou gaan lezen. En als ik ze al zou willen herlezen, waarom niet als ebook. Dat neemt veel minder ruimte in!

Ik ben de boeken dus gaan verkopen via Bol.com. Het is opvallend hoe veel boeken je snel kunt verkopen. Vaak worden boeken al in dezelfde week waarop ik mijn boeken te koop zet door een liefhebber aangekocht. Ongelofelijk veel voordelen:

  • De koper van mijn tweedehands boek krijgt leesplezier voor minder geld
  • Er hoeven minder bomen te worden gekapt om nieuwe boeken te produceren
  • Langzamerhand raken de boekenkasten leger en overzichtelijker
  • Ik ontdek ik in die eigen kast allemaal leuke boeken die ik nog nooit gelezen had, in plaats van geld besteden aan nieuwe boeken lees ik eindelijk mijn eigen kast leeg
  • De boeken brengen ook nog wat op. Eigenlijk is het een verborgen spaarpotje, dat je kunt gebruiken voor je volgende reis.

Af en toe heb ik het gevoel dat ik iets terug moet doen als dank voor mijn heerlijke leven. Ik besteed de opbrengsten van mijn boekenspaarpotje dan ook niet aan mijn volgende reis, maar ik stort dat voor 100% in een microkredietfonds waar Afrikaanse mensen die een mini onderneming willen starten een starterslening kunnen krijgen. Ik geloof namelijk dat Afrikanen zelf hun problemen goed kunnen oplossen als we ze de kans geven.

Wil jij me helpen mijn uitpuilende boekenkast te legen en heb je zin in een goed maar betaalbaar boek? Check dan eens mijn aanbod op Bol.com!

Wil jij de inhoud van je boekenkast omzetten in geld voor je volgende reis of vakantie? Open dan hier je Bol.com verkopersaccount!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *