Goedkope all-inclusive? Soms helpt zelf boeken!

Ooit vloog ik met mijn geliefde naar Egypte met een All Inclusive reis, omdat het volledige pakket inclusief verblijf, eten en vlucht goedkoper was dan een vlucht. Of je vervolgens op het terrein wilt blijven, dat is aan je zelf. Wij doken de hele dag, want bijna niets is mooier dan duiken in de Rode Zee in Egypte.

Ik was dan ook erg verbaasd toen ik las dat je veel geld kunt besparen als je zelf een all-inclusive reis boekt en niet zo’n pakketreis te boekt via een touroperator. De Reisgids van de Consumentenbond deed onderzoek en geeft aan dat zelf een all-inclusive hotel en vlucht apart boeken een besparing van €720 op kan leveren.

Een voorbeeld?

  • Pakketreis hotel Bahia Principe op Tenerife gemiddeld €1547 voor twee personen in het laagseizoen.
  • Zelf direct boeken en vliegen met Ryanair vanaf Brussel Charleroi: minder dan €1350
  • In het hoogseizoen is het verschil zelfs €690

Nu zit ‘m de kneep in het aanbod van low cost airlines. Als er geen prijsvechter op je bestemming vliegt, dan is het vaak net zo goekoop of goedkoper om toch via een touroperator te boeken.

Dus zoals het er vandaag uitziet Tenerife of Marokko zelf boeken, maar Turkije of Egypte via een touroperator! Maar hou het in de gaten, want die low cost airlines starten overal!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *